Amazon’dan Nasıl Para Kazanılır

Amazon’da iş kurup, ilerleyen bir satış uzmanının tavsiyeleri size binlerce  dolar  kazandırabilir. Siz de kendi işinizi kurup bu yolda ilerleyebilirsiniz.

Amazondan Nasıl Para Kazanma

1. Adım: Araştırıp bir ürün seçin

En çok satan sıralaması da size açılış öncesi ürün araştırması olarak hizmet veriyor. Bir ürün geliştirip iyi satıp satmadığını test etmek yerine, ürünün iyi satıp satmadığını görebilir, sonrasında da alıp almamaya karar verebilirsiniz.

İlginizi çeken bir ürün bulduğunuzda, ürün araştırma adımının ikinci safhası olan “rekabeti kontrol etme” safhasına geçin.

Örneğin, diyelim ki odaklandığınız ürün yalıtımlı su şişesi. En çok satan 100 ürün sıralamasında bir tane yalıtımlı su şişesi markasının iyi sattığını biliyor olsanız bile, yine de rekabet alanı hakkında daha çok şey öğrenmeniz gerekmektedir. Bu nedenle ilk beş listeyi açıp; fiyat, değerlendirme, Amazon en çok satan ürünlerdeki sıralaması ve liste kalitesi değerlerini not alın.

2. Adım: Bir tedarikçi bulup iletişime geçin

İyi bir ürün fırsatınız olduğunu anladığınız anda, bir tedarikçi vakti bulma vakti gelmiş demektir.

Ürüne bağlı olarak bulunduğunuz yerde bir tedarikçi bulabilirsiniz, ama bu size oldukça pahalıya patlayabilir. Bu yüzden Alibaba’dan uluslararası bir tedarikçi bulun.

3. Adım : Logo, tasarım ve paketlemenizi edinin

Vakit kazanmak ve süreci kolaylaştırmak için, iki adımda üç adım atmanız mümkün.

Ürüne özel etiketinizi yapıştırmanıza izin verecek bir tedarikçi bulur bulmaz, pazarlama materyallerinizi seçmeniz gerekecek.

Rekabetçi fiyatlarla profesyonel tasarımcılar tutmak için Fiverr ya da Upwork gibi siteler kullanın.

4.Adım: İnandırıcı bir listeleme oluşturun

Tedarikçinizin teslim süresine bağlı olarak, kargonuzun gelmesi için 10 ile 30 gün arasında beklemeniz gerekebilir. Listelemenize odaklanmakla işe başlayın. Satıcı hesabı oluşturmak için Amazon’un yönlendirmeleri ve protokollerini takip edin, sonra da ürününüz için bir kayıt oluşturun.

İnandırıcı bir kayıt oluşturmak için; Yüksek çözünürlüklü resimler kullanın ve ürünü en iyi şekilde açıklamaya çalışın.

5. Adım: Ek gelir elde etmek için Amazon’un FBA programını kullanın

Amazon’un FBA programı sayesinde, ürünleri alma, paketleme ve kargolamanın monotonluğu ile uğraşmazsınız.

FBA kârınızın ufak bir kısmını alsa da, çoğu satıcı için buna değerdir. Kargo masraflarınız da ücrete dahildir ve ürünleriniz otomatik olarak bedava kargoya uygun hale gelir, ki bu da daha fazla satış yapmanıza yardımcı olacaktır.

FBA listelemesini kurmak, nasıl çalıştığı, ücreti, başarı hikayeleri ve dahası için Amazon’un başlangıç rehberine bir göz atın.

6. Adım İlk Satışınızı Yapın

Pek çok satıcı ürünlerini satışa sunma esnasında bir çeşit indirim ya da satış kampanyası düzenler. Fiyatı düşürerek, müşterinin öngördüğü riski azaltır ve onları ürününüze bir şans vermeye ikna edersiniz.

Ayrıca ilgili aramalarında ürününüzün gösterilmesi için Amazon’un iç reklam sistemini de kullanabilirsiniz. Bu ürünün görünürlüğünü arttırmak ve ilk satışlarda artış sağlamak için harika bir yoldur ya da Google Adwords kullanabilirsiniz.

Ya da her şey kendi halinde gidiyorsa, arkanıza yaslanın ve bırakın ek gelir size gelsin.

Yorum bırakın