AMAZON’DA SATIŞ NASIL YAPILIR

Bu Makalemizde Amazon’da nasıl satış yapabileceğinizi ve avantajlarını anlatmaya çalışacağım.

Amazon sanıldığı gibi sadece kitap satılan bir sistem değildir, kurulma amacı internet aracılığıyla kitap satmak olsada, bugün Amazon’da bulamayacağınız ürün yoktur, havlu’dan baza yataklara kadar geniş bir yelpazeye sahiptir.

AMAZON’DA SATIŞ YAPABİLMEK İÇİN İLK ADIM

Amazon‘da satış yapabilmek için ilk adım olarak satıcı olarak üye olmanız şart, üye olmak için burayahttps://services.amazon.com/content/sell-on-amazon.htm?ld=SCSOAlogin tıklayın. Üyeliğiniz tamamlanıpsellercentral‘a giriş yaptıktan sonra, Amazonun sizden istediği adımları takip ederek gerekli işlemleri tamamlayın. Bu işlemler ilgili departman tarafından bir hafta içinde kontrol edilir, gerek görülürse sizinle telefonla irtibata geçilir ve genelde bir hafta gibi kısa bir süre içinde satışa başlayabilirsiniz.

ÜRÜNLERİ AMAZON’DA SATIŞA HAZIRLAMA

Kendi ürettiğiniz yada üreticiden temin ettiğiniz ürünleri Amazon‘da satabilmeniz için EAN (European Article Number) kodları şarttır, eğer EAN numaraınız yoksa, GS1 ( http://www.gs1.tobb.org.tr/ ) resmi sayfasından satın alabilirsiniz.

Sellercentral sayfasına önceden belirlemiş olduğunuz giriş bilgilerinizi kullanarak giriş yaptıktan sonra yukarı menü’den “ INVENTORY „ tıklayıp „ Add a Product “ seçiyoruz ve “ List a new product „ hemen altında bulunan arama kısmına satacağınız ürünün adını yada EAN numarasını yazıp “ Search „ butonuna basıyorsunuz. Arama sonuçlarında sizin ürünüzüz listede yoksa, arama bölümünün hemen altında “ Create a new product listing „ yazısına tıkladıktan sonra ilgili kategoriyi seçerek, ürün fotoğrafını ve bütün zorunlu alanları eksiksiz doldurup “Save and finish „ buttonuna tıkladıktan yaklaşık 15 dk. Sonra ürününüz satışa hazır olacak.

Amazon sellercentral sayfasına önceden belirlemiş olduğunuz giriş bilgilerinizi kullanarak giriş yaptıktan sonra yukarı menü'den “ INVENTORY „ tıklayıp „ Add a Product “ seçiyoruz ve “ List a new product „ hemen altında bulunan arama kısmına satacağınız ürünün adını yada EAN numarasını yazıp “ Search „ butonuna basıyorsunuz. Arama sonuçlarında sizin ürünüzüz listede yoksa, arama bölümünün hemen altında “ Create a new product listing „ yazısına tıkladıktan sonra ilgili kategoriyi seçerek, ürün fotoğrafını ve bütün zorunlu alanları eksiksiz doldurup “ Save and finish „ buttonuna tıkladıktan yaklaşık 15 dk. Sonra ürününüz satışa hazır olacak.

önceden belirlemiş olduğunuz giriş bilgilerinizi kullanarak giriş yaptıktan sonra yukarı menü’den “ INVENTORY „ tıklayıp „ Add a Product “ seçiyoruz ve “ List a new product „ hemen altında bulunan arama kısmına satacağınız ürünün adını yada EAN numarasını yazıp “ Search „ butonuna basıyorsunuz. Arama sonuçlarında sizin ürünüzüz listede yoksa, arama bölümünün hemen altında “ Create a new product listing „ yazısına tıkladıktan sonra ilgili kategoriyi seçerek, ürün fotoğrafını ve bütün zorunlu alanları eksiksiz doldurup “ Save and finish „ buttonuna tıkladıktan yaklaşık 15 dk. Sonra ürününüz satışa hazır olacak.

amazon2

“ List a new product „ hemen altında bulunan arama kısmına satacağınız ürünün adını yada EAN numarasını yazıp “ Search „ butonuna basıyorsunuz.

amazon3

Arama sonuçlarında sizin ürünüzüz listede yoksa, arama bölümünün hemen altında “ Create a new product listing „ yazısına tıkladıktan sonra ilgili kategoriyi seçerek

amazon4

ilgili kategoriyi seçerek, ürün fotoğrafını ve bütün zorunlu alanları eksiksiz doldurup “ Save and finish „ buttonuna tıkladıktan yaklaşık 15 dk. Sonra ürününüz satışa hazır olacak.

SATIŞ SONRASI HİZMET

Ürünlerinizin satışını gerçekleştirdikten sonra herşey bitmiyor, garantiteknik destekkargo bilgileri ve ürün güncellemesi gibi hizmetleri müşterilerinize sunmak zorundasınız. Satışa çıkardığınız ürünlerinizi belirttiğiniz teslim süresini geçirdiğiniz takdirde, Amazon tarafından uyarılacaksınız, bu birden fazla tekrarlandığı takdirde Amazonhesabınız askıya alır ve yeniden satış yapabilmeniz imkansız hale gelir.

ÜRÜNLERİNİZİ DİREK AMAZON’A SATMAK

Yukarda anlatmaya çalıştığımız satış modelinden dışında, özellikle üreticiler ürettikleri ürünleri direk Amazon‘a satabilirler, Türkiye‘den bir üreticinin direk Amazona ürün satması teorik olarak mümkün olsada, Avrupada özellikle Almanya`da bu işi uzun yıllardır yapan profesyonel pazarlamacılarla çalışmaları tavsiye edilir, bu pazarlamıcılarla komisyon bazında yapılacak anlaşma üreticilere yüksek kazanç elde ettirecektir.

Yorum bırakın